parówki w cieście francuskim

parówki w cieście francuskim

10 szt parówek
ciasto francuskie
1 jajko
sezam lub kminek do posypania

Parówki obrać ze skórki, ciasto pokroić w paseczki, posmarować rozmąconym jajkiem i zawinąć parówki.
Ułożyć w formie do pieczenia na papierze. Posmarować po wierzchu jajkiem, posypać odrobiną sezamu lub kminku i upiec w temp 180 st. na złoty kolor.
Podawać z sałatką ,sosami ,dipami lub barszczykiem czerwonym.

elkat

elkat 2013-01-07

Fajnie podane paróweczki ))

lila08

lila08 2013-01-07

tez często robię...domownicy uwielbiają :)

lilaroza

lilaroza 2013-01-07

apetyczne bardzo :)

ela01

ela01 2013-01-07

mniam mniam pozdrawiam:)

jadtan

jadtan 2013-01-07

Pięknie sie upiekły :)

tifani1

tifani1 2013-01-10

Miłego popołudnia. Pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >