Styropian

Styropian

Ciasto:

3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
1 kostka margaryny

Z tych składników zagnieść ciasto,podzielić na dwie części i na
troche włożyć do lodówki.

Masa:

3 kwaśne śmietany 18%-400 ml
20 dag wiórek kokosowych
2 małe budynie śmietankowe
1 szklanka cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
piana z 5 białek


Śmietanę z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia połączyć mikserem, dodać wiórki i wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Jedną część ciasta rozłożyć na blasze. Wylać masę na ciasto,drugą część ciasta zetrzeć na wierzch.Piec w temperaturze 180-200°C, około 50-60 min.Smacznego...

aguta11

aguta11 2011-11-09

bardzo dobre...robiłam też...pozdrawiam:)))

danka1

danka1 2011-11-11

Nie piekłam i nie jadłam styropianu i ciekawi mnie skąd taka nazwa się wzięła.

o40na

o40na 2011-11-12

Nie znam tego ciasta. Fajne, muszę spróbować upiec :))

dodaj komentarz

kolejne >