CIASTO PISZINGER

CIASTO PISZINGER

Ciasto;
10 jaj
10 łyzek maki pszennej
2 łyżki kakao
1łyżeczka proszku do pieczenia
6łyżek oleju i wody
10 łyżek cukru
Białka ubic na sztywno dodac cukier chwile ubijac dodac żółtka,ubić chwilke,wlać olej wode na koniec mąke wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao.Upiec ciasto wystudzone przekroic po długosci i jeszcze na połowe aby wygladała jak długi prostokąt.

Masa czekoladowa;
1 cała i 1\2 kostki masła
słoiczek nutelli lub innego kremu czekoladowego
czekolada gorzka
1\2szkl. orzechów arachidowych pokroionych drobno
wiórki kokosowe do dekoracji
Miekkie masło utrzec na puch dodac nutelle i rozpuszczona zimną czekolade na koniec dodac orzechy przełożyć płaty ciasta boki zasmarowac masa i wierzch ciasta również posmarowac masą dowolnie udekorowac.Smacznego..

ireneus

ireneus 2011-05-20

Dzięki za ciacho.

umila

umila 2011-05-24

to przepysznie wygląda....:)mniam

stasia8

stasia8 2011-05-29

Takiego ciasta jeszcze nie robiłam...a wygląda pysznie....

florian

florian 2020-02-20

Smakowite milo pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >