Awokado faszerowane tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi i chil...

Awokado faszerowane tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi i chil...

Składniki:
porcja dla 2 osób

awokado – dojrzałe;
tuńczyk – 3/4 puszki, lub puszka mała;
papryczka chilli;
pomidorki koktajlowe – ok. trzech, nie są konieczne;
cebula czerwona – łyżeczka;
limonka;
oliwa;
pieprz;
sól
Przygotowanie:
Awokado przekrój delikatnie na pół, jak na zdjęciu.
Wbij w pestkę nóż i usuń ją.
Łyżeczką usuń miąższ tak, by nie naruszyć ścianek i przełóż go do miski.
Dodaj tuńczyka, posiekaną cebulę chilli, pomidorki, oliwę, pieprz i sól.

Wymieszaj składniki i przełóż delikatnie do wydrylowanego awokado.
Smacznego!