Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
Masa MILKI WAY:
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 opakowania cukru waniliowego
25 dag margaryny
2 szklanki mleka w proszku.
Polewa:
3 łyżki kakao
3 łyżki wody
3 łyżki cukru
3 łyżki margaryny
WYKONANIE
Biszkopt:
Z białek ubić piane następnie po kolei cukier żółtka make kakao i
proszek do pieczenia. Wszystko razem ubić i piec ok.30 minut. Po
upieczeniu ciasto przekroić na dwie części.
Masa:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć
na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i
mlekiem w proszku. Po utarciu masę wylać na jedną cześć biszkoptu a
drugą przykryć. Ciasta polać polewą.
Polewa:
Wodę zagotować z cukrem, margaryną i kakaem, zdjąć z ognia i mieszać aż
składniki się połącza. Ciepłą polewą polać ciasto,posypać białą czekoladą. Następnie włożyć do
lodówki aby wszystko zastygło.
dodane na fotoforum: