składniki
0,25 DKG MARGARYNY
0,15 DKG CUKRU
0,12,5 DKG ORZECHÓW MIELONYCH
0,36 DKG MĄKI
1 JAJKO
1 CUKIER WANILIOWY
Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO KTÓRE CHŁODZIMY W LODÓWCE GODZINĘ
BIERZEMY W DŁONIE KAWAŁEK CIASTA ROBIMY WAŁEK NADAJEMY KSZTAŁT KŁADZIEMY NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA.
WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA 2 BLACHY JEDNOCZESNIE
PIECZEMY 10-12 MINUT NA ZŁOTY KOLOR
TEMPERATURA PIECZENIA 150 ST TERMOOBIEG
CIASTECZKA PO OSTUDZENIU MOZNA UDEKOROWAĆ SMARUJĄC KONCÓWKI ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĄ I POSYPUJĄC WIÓRKAMI LUB ORZESZKAMI ARACHIDOWYMI
POLECAM.
SMACZNEGO.
dodane na fotoforum: