Fress-mich-dumm-Kuchen

Fress-mich-dumm-Kuchen

Ciasto:
250 g maki : 3 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia : 65 g cukru : szczypta soli : 3 krople olejku migdalowego i waniliowego : 1 jajko : 125 g masla lub margaryny

Krem:
1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku : 50 g cukru : szczypta soli : 250 ml (1/4l) mleka : 125 g masla : 25 g kokosowego fetu.

Na gore:
250 g grubo posiekanych orzechow wloskich : 125 g masla : 125 g cukru : 50 g bloku czekoladowego

1) make wymieszac razem z proszkiem do pieczenia dodac cukier , sol , olejek jajko i maslo,wszystko dokladnie wyrobic na gladkie ciasto. Jesli ciasto bedzie sie kleilo to wlozyc je na pewien czas do lodowki,ciasto rozwalkowac na wysmarowana tluszczem blache,podziurawic widelcem.Piec 15 do 20 minut (gora-dol okolo 200 °C,termoobieg okolo 180°C,gaz stufe 3-4)
Ciasto odstawic do wystudzenia

2)Ugotowac budyn z cukrem i sola jak szoi na opakowaniu-wystudzic ciagle mieszajac,dodac stopione 8wystudzone)maslo z fetem dokladnie wymiezsac,krem wylozyc na ciasto.

3)Orzechy podsmarzyc z cukrem i maslem,(zkarmelizowac)wylozyc na krem.roztopic czekolade wlozyc do woreczka obciac maly rog i polac tym ciasto.

Smacznego.E: 83g-F:414g-Kh:507g-Kj:26253-Kcal:6270
Na duza blache wszystkie skladniki podwojnie.

ala25ma

ala25ma 2010-04-04

... WITAJ ... Pozdrawiam serdecznie życząc ...
Wesołego Alleluja ~::))

http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

veranda

veranda 2010-04-28

Pychotki -palce lizać!

dodaj komentarz

kolejne >