caponata siciliana

caponata siciliana

Nie mylić caponty z leczo, bo to zupelnie coś innego ! Po pierwsze podstawwym warzywem jest baklażan, po drugie w caponacie są tylko warzywa, po trzecie każde z ważywdusi się oddzielnie. Mila koleżanka z Sycylii może to potwirdzić i coś od sibie dodać. Jest pyszna zrówno na cieplo jak i na zimno.

dodane na fotoforum:

kazia53

kazia53 2011-07-01

Swietne, apetyczne zdjecie! Pozdrawiam i zycze miłego weekendu :-)

monti

monti 2011-07-01

To wyglada rewelacyjnie ;)

alice51

alice51 2011-07-03

Za wczoraj,za dziś... każdym czułym serca uderzeniem i każdym z niego płynącym życzeniem szczęścia i codziennej radości wraz ze słowami największej wdzięczności za wszystkie wpisy i starania składam Ci dzisiaj podziękowania!!! ..♥°“˜¨¨¯♥¯¨¨˜“°♥..♥°“˜¨¨¯♥¯¨¨ *”~~”*°•.

eliszka

eliszka 2011-07-04

własnie troche o tym daniu poczytałam i na pewno je zrobię..niby podobne do innych , a jednak ,,diabeł tkwi w szczegółach " :) Pozdrawiam :)

majana

majana 2011-07-06

Bardzo lubię to danie! Mniam ,mniam :)

beatula

beatula 2011-07-06

Jeszcze nie jadłam caponaty - mimo, ze czytałam przepisy :-). Chciałam tylko dodać, że w prawdziwym, węgierskim leczo są tylko warzywa! Dodawanie kiełbasy, parówek itp., to polska specjalność :-).

dodaj komentarz

kolejne >