Krok po kroku
1.Mięso z piersi kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, następnie zmiksować.
2.Jajo wyparzyć, wybić. Wymieszać je z połową ilości przygotowanej bułki tartej. Całość połączyć z rozdrobnionym mięsem i mlekiem.
3.Wymieszać z przyprawami.
4.Z masy mięsnej przygotować niewielkie kotlety. Obtoczyć w pozostałej ilości bułki.
5.Kotlety zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 10-15 minut.
___________________________________
Bardzo smaczne i syte....nie zjadłam nawet połowy:)))
lucyna2 2011-12-03
...o to też bardzo apetycznie wygląda i porcja całkiem spora;))
jarmina 2011-12-03
obyś nam nie zmizerniała.Ale trzymam w kciuki.
Pozdrawiam
rozi09 2011-12-06
Marzenko powodzenia Ci życzę.
Choć i tak moim skromnym zdaniem świetnie wyglądasz!
Ja się przed świętami za to nie biorę...
Jestem realistką i tyle:)
No a jak by co to mam już noworoczne postanowienie!
DIETA!!!!