[26965380]

dwa kosze kań

ar2rek

ar2rek 2013-10-06

I co zrobisz z tę drobnicą.Nie zamarynujesz.Musimy/:)))zjeść...

hanna52

hanna52 2013-10-06

Nie znam tych grzybów i dlatego nie zbieram :)

hankag

hankag 2013-10-06

Są pyszne.Też ich dzisiaj trochę nazbierałam.

lila08

lila08 2013-10-06

nie znam się na grzybach ,myślałabym ,że to trujące...

ar2rek

ar2rek 2013-10-06

Podpowiem Ci,Danusiu-jeśli zechcesz....

beates

beates 2013-10-06

będzie kolacja na maksa;)

lorenzo

lorenzo 2013-10-06

nieźle...:)

lilka13

lilka13 2013-10-06

nie znam, nie zbieram ....

deniska

deniska 2013-10-06

Ale kolacyjka się szykuje..
Pozdrawiam Danusiu cieplutko.

hakerka

hakerka 2013-10-06

mmmm..pychota.....ale to na pewno kanie?:)

trawnik

trawnik 2013-10-06

widać, lubisz :))) Pozdrawiam serdecznie wieczorową porą :))) i życzę pięknych kolorowych snów :))

elza5

elza5 2013-10-06

Przez dwa dni się zajadaliśmy kaniami!
Są przepyszne!

henry

henry 2013-10-06

ale to ciekawie wyglada!!!!
Gratuluję zbiorów!

piatal

piatal 2013-10-06

samcze są,,ale ja się ich boję,,jak przeżyjesz to zazdroszczę,,
bo smakowo wspaniałe,,,

jaska15

jaska15 2013-10-06

wspanialy zbior,gratulacje..

eewaa55

eewaa55 2013-10-07

sama kaniowa młodzież:))))

pinecha

pinecha 2013-10-07

... zapowiada się, porządna wyżerka ;-)

evita

evita 2013-10-07

piękne są te kanie... gdyby były rozwinięte fajne schabowe by były... :) ale czy to na pewno kanie?...

trawka

trawka 2013-10-07

Kurcze..... niesamowite, taki zbiór!!!

stasiu

stasiu 2013-10-07

a wśród nich......jeden muchomorek:)

wojci52

wojci52 2013-10-07

Piękny zbiór!
A stasiu nie słuchaj!

oliwkaa

oliwkaa 2013-10-09

Sa piekniutkie ,słyszałam,ze smaczne ale nie odważyłabym się spróbować ....foto cudne !

belfast

belfast 2013-10-09

To dopiero była "wyżerka" :))

krysty

krysty 2013-10-10

z rodziny pieczarkowatych,

Młode kanie łatwo pomylić z muchomorami, dlatego z reguły się ich nie zrywa. Osoby, które nie mają odpowiedniej wiedzy na temat grzybów mogą pomylić czubajkę kanię z najgroźniejszym z grzybów – śmiertelnie trującym muchomorem sromotnikowym. Dlatego jeśli nie jesteśmy pewni, jaki to grzyb, zostawmy go w lesie.

Kania a la schabowy
5 kapeluszy kani
1 jajko
mąka
bułka tarta
olej
sól, pieprz do smaku
Grzyby oczyścić, kapelusze oprószyć solą i pieprzem. Otoczyć w mące, następnie w rozmąconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać gorące, z ziemniakami (zamiast kotleta schabowego).

Kania w cieście
kapelusze kani
mąka
1 szklanka mleka
1-2 jajka
½ łyżeczki proszku do pieczenia
olej
sól do smaku
Kapelusze kani oczyścić, delikatnie oprószyć solą. W misce przyrządzić ciasto naleśnikowe. Jajko połączyć z solą, mlekiem, mąką i proszkiem do piecze...

john61

john61 2013-10-10

Mój mąż je uwielbia jeść..Ja zaś wole tylko je zbierać.Urodzaj niesamowity.

nego59

nego59 2015-01-25

To są kanie czerwieniejące !!!!!!nie zbieram.

dodaj komentarz

kolejne >