Składniki:
125 g miękkiego masła
120 g miałkiego cukru trzcinowego
250 g mąki pszennej razowej
1 duże jajko
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki mleka
W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z cynamonem, dodać mleko i zmiksować (jeśli ciasto będzie zbyt suche, można dodać dodatkową łyżkę mleka).
Ciasto owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Z ciasta odrywać 30 g kawałki, formować kulki. Układać je na blaszce, w niedużych odstępach od siebie i spłaszczać (ja robiłam to kieliszkiem).
Piec w temperaturze 200ºC przez około 15 minut lub do zbrązowienia brzegów. Wyjąć, wystudzić na kratce.
Smacznego :)