dojadamy resztki po świętach ,tj. to czego najbardziej nie lubię ...
rolada trójkolorowa ,przepis tutaj:https://bronislawa70.blox.pl/2015/03/Rolada-trojkolorowa-z-szynka.html
pieczeń z jajkiem ,zrobiłam z mięsa mielonego z indyka ,wyszła chudziutka ...karczek wędzony -domowy wyrób, buraczki z chrzanem ,moje wykonanie ...
dodane na fotoforum:
krycha2 2015-04-08
Mam tez pieczeń z mięsa indyczego ale bez jajka...To mięsko najbardziej lubię bo istotnie chude...Ja część mięs które mi zostały zamroziłam...będzie na *potem*...
intma43 2015-04-08
Lila,czego nie lubisz? Dojadania po świętach? No niestety...urok świąt i naszej babskiej mentalności. Szykujemy, żeby nie zabrakło, a po czasie...dojadamy ;) Myślę,że w wielu domach tak właśnie jest. Pozdrawiam :)
halinag 2015-04-08
Tak macie rację...mnie też zostało bardzo dużo ciast.... zamroziłam..sałat zrobiłam o jedną za dużo..pieczeń i schab pieczony zostały..ach my kobiety...pozdrawiam:))
jonna 2015-04-08
Mnie pierwszy raz od dziesięcioleci, udało się zrobić tyle, ile było potrzeba na dwa dni.....A te Twoje tzw. resztki prezentują się smakowicie....
isia2 2015-04-08
a ja wręc przeciwnie! uwielbiam te świateczne resztki na zimno:) bo potem znow poł roku nie robi się tych światecznych specjałałów:):)
anad60 2015-04-08
święta 3 dni z dojadaniem to zawsze trwa dłużej
ale przecież nie wyrzucimy jedzenia !