chyba koniec moich przetworów... ;)
2,5kg papryki czerwonej
papryka ostra-po kawałku do każdego słoika
zalewa:
5 szkl.wody
1 szkl.octu 10%
2 łyżki płaskie soli
1 szkl.cukru
zagotować,dodać 1 łyżeczkę miodu -wymieszać
do słoika dać 1 łyżeczkę oleju,ziele angielskie,liść laurowy,pieprz czarny ziarnisty,gorczyca
na to ułożyć ciasno paprykę,zalać zalewą
pasteryzować 5-7 min.
pyszna jest:)polecam...
dodane na fotoforum:
ozgadan 2011-09-16
ŁAŁ JAKA ŚLICZNA PAPRYCZKA, BĘDZIE CO W ZINIE WYJMOWAĆ DO OBIADKU I NIE TYLKO.....
violinka 2011-09-16
bajecznaaaaaaaaaaaa pozdrawiam serdecznie i podziwiam wytrwałość w robieniu zapasów
aska70 2011-09-16
o ja mam zamiar zrobić,tylko muszę się przybrać :)
milusiej nocki życzę ,nie takiej paprykowej a może hehe
pikantności nigdy nie za dużo :P
kot54 2011-09-16
szybko się uwinęłaś....podziwiam....:))
margoll 2011-09-16
Pięknie wygląda ta papryczka:) Przepis byłby mile widziany:) Pozdrawiam ,dobrej nocy życzę!
steffek 2011-09-20
Wygląda cudnie!
stasia8 2011-09-20
Ja już też zakończyłam przetwarzanie...czeka mnie jeszcze kiszenie kapusty...ale to jeszcze dopiero koło połowy października...