szybkie ciacho ananasowe

szybkie ciacho ananasowe

maka, 300g
cukier, 150g
proszek do pieczenia, 1 maly
jajka, 3
sok z ananasa, 150ml
owoce ananasa z puszki,
olej, 150ml

Do miski wsypać make, cukier i proszek do pieczenia. Olej wymieszać trzepaczka z jajkami, dodać do miski z maka. Na koniec wlać sok z ananasa i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowana wcześniej blachę. Na cieście ułożyć owoce ananasa. Piec ok. 30 minut w tepm180-200°C
Przed pieczeniem na gore ciasta można dać piane z 4 białek ubita z polowa szklanki cukru:)

jeanne

jeanne 2010-05-25

a Ty tu dałaś pianę, czy bez ???? .... bo wygląd na nastepnym zdjęciu jest fantastyczny , bardzo lubię dekoracyjne ciasta ... i zastanawiam się , czy z pianą wyszłoby tak samo ? .....

dodaj komentarz

kolejne >