Nadziwane ziemniaki

Nadziwane ziemniaki

8 dużych ziemniaków
200g serka topionego
zioła, np. pietruszka, szczypiorek, koperek
sol. pieprz

Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki zahartować zimna woda. Przy pomocy nożyka do jabłek wyciąć środki ziemniaków. Z powstałych ruloników odciąć 1 cm kawałki (na zatyczki). Serek topiony wymieszać z ziołami i doprawić sola i pieprzem. Serkiem nadziewać ziemniaki i zatykać przygotowanymi koreczkami. Posmarować delikatnie olejem i posypać przyprawa do ziemniaków. Piec w temp 220° 30-40 minut.

pomoria

pomoria 2011-01-12

lubię takie przeróbki z ziemniaczków...i chyba spróbuje..dziękuję za pomysł...:-)))

dodaj komentarz

kolejne >