200g czekolady (deserowej lub mlecznej)
100g masła
100g cukru pudru
2 lyzki mleka w proszku
2 lyzki zabielacza do kawy (Cremona)
orzechy laskowe
siekane migdały
200g polewy czekoladowej
Czekoladę roztopić z masłem w kąpieli wodnej, dodać cukier, mleko i zabielacz. Wszystko dokładnie połączyć i wstawić do lodówki na 30 minut. Z masy formować kulki, do każdej włożyć orzech laskowy. Obtaczać w siekanych migdałach i ponownie wstawić na kilka minut do lodówki. Schłodzone kulki zanurzać w stopionej polewie i odłożyć na kratkę żeby pozbyć się nadmiaru polewy. Trzymać w chłodnym miejscu. Z porcji wychodzi ok 18-20 pysznych kulek.
glodek1 2010-10-25
wyglada bardzo apetycznie :)
fiodo46 2010-10-25
witam popoludniowo poniedzialkowo aby dzien ten przyniosl ci wiele radosci i aby w tym dniu a takze w dniach nastepnych usmiech z twej twarzy nie znikal badz zawsze usmiechnieta i radosna :)) pozdrawiam i usmiech swoj zostawiam :)))
bunio 2010-10-25
smacznie wygląda......... miłego poniedziałku życzę
mrrru35 2010-10-25
super przepis...jesli jeszcze jakas kuleczka zostala...czy mogla bys przekroic i pokazac jak wyglada w srodku?
luanka 2010-10-25
WOW!!
Super!
********
******
***
*
Witam i serdecznie pozdrawiam życząc udanego nowego tygodnia :)
basia01 2010-10-25
apetycznie wyglada:)))spróbuje zrobić:)pozdrawiam
jonna 2010-10-25
Dobre to do połasowania, trzeba będzie zrobić!!!!
Dzięki za przepis!!!!
Pozdrawiam serdecznie:))
gotujmy 2010-10-26
cudnie Ci wyszły !!! jak z tasmy produkcyjnej !!!
dalia 2010-10-26
Bardzo dziękuję za "przyłączenie" do grona ulubionych..bardzo mi miło..pozdrawiam serdecznie..:) I jak tu sie oprzeć takim SMAKOŁYKOM? przecież to N I E M O Ż L I W E !!! :))