\"Dietetyczne\" bo z indykiem, ale też dobre.
Przepis: https://kulinarni.info.pl/miesa/drob/indyk/prawdziwe-chili-con-carne/
maxmen 2011-02-23
Gdybyś nie napisał że to "Chili con carne" to w życiu bym na to nie wpadł... :)))
Myślałem że to jakaś zupa.
Jadłem już nie jedno chili con carne, ale takiego jeszcze nie widziałem.
No cóż człowiek całe życie się uczy. :)
maxmen 2011-02-23
Chili con carne i "włoskie klimaty"???...hahaha... a to dobre... :)))
To przecież kuchnia meksykańska a właściwie TEX-MEX.
"piatal" zanim coś pierdykniesz to sprawdź o czym piszesz...:)))
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
kuhosz 2011-02-23
Spokój kurde :D
Max, takie wychodzi jak się wszystko z puszki daje, niestety. Ale jakby nie spojrzeć to i tak dobre toto było.
Proporcje po mojemu powinny być : puszka kukurydzy, 2 puszki czerwonej fasoli, 3 kartoniki pomidorów z czosnkiem i bazylią (bodajże Podravka), długo dusić mięso z pomidorami, coby płyn odparował, a na końcu kukurydza i fasola (bez zalewy oczywista) i wtedy będzie gęste i czerwone :D. Do wszystkiego trzeba dojść, a co do nauki, święta racja, człek się całe życie uczy, a i tak głupi umiera :D
kot54 2011-02-23
ale mądrale........
pyszne żarcie i tyle......
Pozdrawiam :)
maxmen 2011-02-23
kot54,
... :)))
Dobrze coś wiedzie o tym co się je...:)
Prawda...???
Dżem truskawkowy to nie to samo co dżem wiśniowy...chyba???... :)
kuhosz 2011-02-23
O matulu kochana, ale sie czepiasz :D. Ważne, że wszystkim smakowało, a że po polsku zrobione to i tak wygląda :D
fisiu 2011-02-23
kuhosz, to normalne, że maxmen wpier...ala się między wódke a zakąske.
Nie od dziś wiemy, że to garnkowy wujek wikipediogoogle. Pierwszy kucharz internetu ;)
hehe gotuj dalej i nie przejmuj się. Ważne, że smakuje!
kuhosz 2011-02-23
Wiem :D, jakby nie było to się znamy od paru ładnych lat. Razem stronę prowadzimy :D
Jakby nie On to by połowy przepisów nie było.
maxmen 2011-02-24
fisiu,
no widzisz biedny "fisiu" jak ci się po łapkach dostało.
To raczej ty koleś wpierniczasz się w coś na czym KOMPLETNIE się nie znasz...:)))
Kuchosz...jakby nie "przekryty kulinarne" to byśmy do dziś podpłomyki wpierniczali...hahaha... :)))
fisiu a ty uważaj co byś wody na herbatę nie przypalił...hahaha...:)
fisiu 2011-02-24
Max jeśli możesz to nie pisz do mnie "przykrych" wiadomości prywatnych :p
Nie od dziś wiemy, że najlepiej wychodzi ci obsługa wikipedii :p
Wszystkich się czepiasz. Wiem, że jesteś na rencie i ci się nudzi, ale żeby żółcią pluć? :p Wyluzuj.
Kuhosz sorry, za zaśmiecenie stronki tą wymianą zdań z tetrykiem ;)
maxmen 2011-02-24
fisiu,
nie chce mi się z tobą gadać...:)))
Tobie wychodzi najlepiej krytykowanie Maxa...:)))