..szybkie i niedrogie,a rozpływa się w ustach.....
podaję przepis;
4 jajka
1 szkl cukru
20 dkg margaryny
pół szkl oleju
2 pełne szkl mąki
1 czyb. łyżecz.prosz.do piecz.
12-14 dużych śliwek lub
grubo krojone 3-4 jabłka
Mikserem utrzeć jajka z cukrem i margaryną,dodaćmąkę z proszkiem i olej; to zmiksować na gładką masę.Połowę dać do wysmarowanej niedużej blaszki lub tortownicy,ułożyć cząstki śliwek lub jabłek i posmarować drugą połową ciasta.Piec w 175 st 45 min.Nie pudrować bo ciasto jest wilgotne i bardzo kruche.Kroić zimne.
marrgo 2014-09-16
coś podobnego piekła moja mama... tyle że śliwki układała na wierzchu a nazywało się to "ciasto z topionymi śliwkami"
najpyszniejsze "codzienne" ciacho jakie jadłam
:o))
kirena 2014-09-16
Fajnie wygląda,na pewno dobrze smakuje...A ja robię dietę odchudzającą i tylko popatrzeć mogę..:)))