"Pamiętaj, lepiej się wys*ać i spóźnić, niż być o czasie i się zes*ać"
Jason Statham
A ja jestem taka elastyczna, że zawsze zdążam i się wysr*ć i być na czas :)))
W mojej przetwórni buraczkowy zawrót głowy :) Dzisiaj serwujemy buraczki na zupę :)
3 kg buraków, liść laurowy, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, czosnek, cebula.
ZALEWA: 2 szklanki wody, szklanka octu, ½ szklanki cukru.
Buraki zalać wodą i gotować, aż zmiękną.
I WERSJA: Buraki po ugotowaniu zalać zimną wodą, obrać ze skóry, pokroić w talarki i włożyć do słoików. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, ząbek czosnku i kawałek cebuli. Składniki zalewy zagotować, zalać buraki i pasteryzować 30 minut od zagotowania.
II WERSJA: Buraki po ugotowaniu zalać zimną wodą, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Składniki zalewy zagotować, cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do zalewy i gotować na małym ogniu 5 minut. Buraczki wymieszać z zalewą, włożyć do słoików, dodać czosnek, liść laurowy, pieprz i ziele. Pasteryzować 30 minut od zagotowania.
Cmoki dla każdego :*
babcia1 2020-08-26
No To masz fajny zawrót głowy mnie to jeszcze czeka
prince8 2020-08-26
Miłego dnia .... takie niespodzianki radują i tylko dbać o zdrowie ,,,miłegooo ;)))