Dopiero co upieczona goloneczka. Zapraszam jeszcze skwierczy.

Dopiero co upieczona goloneczka. Zapraszam jeszcze skwierczy.

Marynowałam ją w ziołach przez trzy dni. Piekłam w rękawie. Będzie chlebka.
Na goloneczkę przepis jest super prosty. W moździerzu tłuczemy wszystkie zioła jakie lubimy. Zalewamy je olejem i mieszamy, dodajemy goloneczkę. Olej ma lekko przykrywać mięsko. Tak trzymamy w lodówce przynajmniej przez trzy dni i co jakiś czas ją przekręcamy.
Później tylko do rękawa i do pieca. Piec ma się tyle czasu ile waży. Smacznego.
Tak robię z każdym mięsem i zawsze jest mięciutkie.

fabio54

fabio54 2011-11-07

apetycznie wygläda ..napewno tak smakuje..

hankag

hankag 2011-11-07

normalnie sobie pogrywasz...jeszcze zdjęcie tak zrobione,że tylko brać,ale nieeee-to już pewnie zjedzone.Pozdrowienia ślę ja,ciągle na diecie beztłuszczowej:)...ale po zastanowieniu pomyślałam,że raz mogę sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i......tylko żeby lekarz się nie dowiedział:=)

ewita68

ewita68 2011-11-07

Superowa, do piwka w sam raz :))

krynia2

krynia2 2011-11-07

.....dobra podpowiedz............mozna zmałpowac......... pozdrawiam i smacznego ........

kot54

kot54 2011-11-07

Kobieto.....sumienia nie masz, zawału dostanę....
podaj Proszę przepis.....Pozdrawiam :)

balbink

balbink 2011-11-08

faktycznie sumienia nie masz..takie pyszności a ja nie mogę.......

fabio54

fabio54 2011-11-08

Milego dnia Jolu..slonka zycze u mnie pochmurno ale cieplo..przepis prosty tak zrobie..

kot54

kot54 2011-11-08

Dziękuję za przepis :))

kryan

kryan 2011-11-11

Goloneczka ekstra! Szkoda, że się spóźniłam... ale nic straconego sama sobie upiekę taką :-)

dodaj komentarz

kolejne >