Kluski śląskie, nowym sposobem robione.

Kluski śląskie, nowym sposobem robione.

Moi panowie orzekli, że są wspaniałe.
Lila08 - wielkie dzięki !! :))

(gotowane ziemniaki zmielić, zrobić z nich kopczyk i uklepać, wyjąć 1/3 a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać 2-3 łyżki oleju, szczyptę soli i jajko)

izolden

izolden 2013-12-06

re;Asieńko nie było u nas tak tragicznie jak zapowiadali ale wiało dosyć ostro......już teraz jakby trochę słabnie ten Ksawery....hihihi

maria57

maria57 2013-12-06

Jest energia!!!!

jokam

jokam 2013-12-06

Mario, ale ja nie jadłam, nawet jednej nie spróbowałam, bo na diecie jestem... :((

lila08

lila08 2013-12-06

cieszę się ,że smakowały ,tylko po co jajko ???

jokam

jokam 2013-12-06

Lidziu, bo mnie się ciągle wydaje, że bez jaja nie udadzą się... może kiedyś się odważę i bez niego zdobię... :))

lila08

lila08 2013-12-06

Asiula ,Asiula ...:))) jesteś niemożliwa :)))

dosia

dosia 2013-12-06

lubie...:)

choco13

choco13 2013-12-06

lubie to :)

badi08

badi08 2013-12-07

kochane dziewczyny ja tez biore przepis na te kluchy sląskie , nie robiłam nigdy z olejem i bez jaj więc będę eksperymentować. Dzieki Lila08 i Jokam całuje mocno i bezwietrznie.

razdwa3

razdwa3 2013-12-07

Ja robię bez oleju i jaja, mąką ziemniaczaną wypełniam 1/4 masy ziemniaczanej (przepis mojej bratowej Ślązaczki). Ale jakkolwiek robione są pyszne z modro kapusto i roladkami :)))

aziu1

aziu1 2013-12-07

muszę spróbować :)

izolek

izolek 2013-12-07

Ja wyciskam przez praskę, wyjmuję 1/4 kółeczka (najlepiej robić w okrągłej misce).
Dobre są ze wszystkim - z samym masełkiem też.
Kiedy moje dzieci były małe to mówiły na nie żaby bo "połyka się jak bocian żaby".
Szybko, prosto i smacznie.

atrami

atrami 2013-12-07

uwielbiam śląskie więc i w tej wersji na pewno by mi smakowały:)

dodaj komentarz

kolejne >