Karczek wolno dojrzewający.

Karczek wolno dojrzewający.

Tu karczuszek powisi sobie jakieś 10 dni. A może i dłużej, bo podobno do dwóch tygodni można tak obsuszać.

Przewiesiłam na rurkę przy kaloryferze... zobaczymy jak wyjdzie...

lila08

lila08 2013-12-04

a dlaczego w takim miejscu ???

jokam

jokam 2013-12-04

Lidko, bo tu jest i przewiewnie i jednocześnie ciepło.
A Ty, gdzie trzymasz??

lila08

lila08 2013-12-04

ja na rurze od grzejnika ...nad kuchenką to zapachy z gotowania wchłania mięso ...w listopadzie wisiało u mnie nawet na balkonie -wysoko ,dni były piękne ,słoneczne ...ja zawijam w ściereczkę bawełnianą ...

jokam

jokam 2013-12-04

zapachy wchłania... hmmm... no, to muszę przemyśleć sprawę... tylko gdzie ja miejsce znajdę...

oliwkaa

oliwkaa 2013-12-05

fajnie wiszą :0))) co do tego zakwasu to jedni zamykaja szczelnie sloje inni dają powietrzu sie dostac do zakwasu widac jedna i druga technika dobra !

atrami

atrami 2013-12-05

:) nie chcę myśleć, jaki byłby huk, gdyby to runęło!

atrami

atrami 2013-12-05

hmm, zapachy zapachami, a para z gotowania też pewnie nie ułatwia obsuszania...

tim76

tim76 2013-12-06

Ой...первый раз вижу такое!

dodaj komentarz

kolejne >