Zakwas buraczany.

Zakwas buraczany.

Po jakimś tygodniu (czasem trzeba czekać 10 dni) zakwas przecedzamy, przelewamy go do słoików, które wstawiamy do lodówki.
W ten prosty sposób mamy 3 litry wspaniałego, smacznego i bardzo zdrowego napoju.
Zakwas pomaga przy anemii, zgadze, zaparciach, depresji, nadciśnieniu. Zapobiega zakrzepom krwi, przeciwdziała rozwojowi bakterii, wspomaga pracę wątroby i nerek. Najlepiej pić po pół szklanki dwa razy dziennie przed posiłkiem. Ponieważ wyjęty z lodówki jest bardzo zimny, to ja do każdej porcji dolewam troszkę gorącej wody.

lila08

lila08 2013-10-23

ale Twój jest jasny ...dlaczego ?

lila08

lila08 2013-10-23

re: może :)))

atrami

atrami 2013-10-24

Twoje zdrówko Kochana! :)

izolek

izolek 2013-10-24

Kiedyś piłam (okres chemii) ale faktycznie zapomniałam o nim.
Pozdrówki.

dodaj komentarz

kolejne >