Spatzle, czyli bawarskie kluseczki kładzione.

Spatzle, czyli bawarskie kluseczki kładzione.

Następnie odcedzić je i przelać niewielką ilością zimnej wody.
Niestety, nie mam wprawy i kluski wyszły zbyt grube. :P

https://weg-etari-anizm.over-blog.com/article-spatzle-niemieckie-kluski-45586342.html

ewaiza

ewaiza 2013-05-20

chyba zrobie , Ja kluskowa baba

oldmax

oldmax 2013-05-20

Hahaha...ja ciasto na spatzle przeciskam przez taką maszynkę...podobna do tego durszlaka (na zdjęciu)...otworki są trochę większe...takie ok. 8 mm. :)

http://kulinarni.info.pl/przepisy/szpecle-spc3a4tzle.html


Można to już kupić w Polsce...ja zrobiłem sobie sam...:)))

alisha

alisha 2013-05-20

Ja mam specjalny sprzęt do spatzli rodem z Niemiec,coś na wzór sita z dużymi dziurkami a drugi coś jak praska do ziemniaków też z większymi dziurkami,praską wychodzą ładniejsze,w galerii są zdjęcia

lila08

lila08 2013-05-20

mam kilka innych sprawdzonych przepisów na spatzle ,u mnie w galerii jest też zdjęcie tego ustrojstwa ...

dodaj komentarz

kolejne >