Jarski krupnik jaglany.

Jarski krupnik jaglany.

Włoszczyznę wrzuć na gotującą się wodę. Dodaj sól i pieprz. Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz na sicie i również wrzuć do gara. Gotuj ok. 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Gdy zupa wystygnie schowaj ją do lodówki. Co wieczór wyjmij małą porcję, podgrzej i zjedz na kolację.

https://www.era-zdrowia.pl/zdrowa-kuchnia/zboza-i-produkty-zbozowe/kasza-jaglana.html

isia29

isia29 2012-09-01

no no no ...smakowicie ;)

nemo50

nemo50 2012-09-01

Skosztuję na kolację ;) .

annorl1

annorl1 2012-09-02

wygląda super :) a gar to chyba dla nas taki duży zrobiony :D

atrami

atrami 2012-09-02

przyznam szczerze, że chyba jeszcze takiego nie jadłam...
Aż mnie zastanawia ten "minimalistyczny" skład :)

malako

malako 2012-09-03

wygląda pysznie :))

dodaj komentarz

kolejne >