A tam w środku mieszka sobie Grzybek Tybetański.

A tam w środku mieszka sobie Grzybek Tybetański.

Zwany też Grzybkiem Joginów Hinduskich.

https://grzybektybetanski.pl.tl/

https://kuchnia-kuchnia.pl/pl8/teksty480/Kefirtybetanski

jessika

jessika 2012-06-15

Też chyba kiedys taki miałam :)
Pozdrawiam cieplutko :))**

lilaroza

lilaroza 2012-06-15

Nie mam takiego zielonego wiązadełka i nie wiem czy będzie taki dobry jak Twój :):):):)

jokam

jokam 2012-06-15

tak, tak... wiązadełko (szczególnie zielone) jest najważniejsze w hodowli grzybka...! :D

greg78

greg78 2012-06-15

Masz rację ...smutna historia...problemem jest też trafienie do tego miejsca...praktycznie nie ma żadnych oznakowań,a groby znajdują się w lesie...

sejenia

sejenia 2012-06-15

Miałam go i piłam. Bardzo mi smakowal, ale ne wytrzymał wyjazdu na urlop.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę:)

msciwa

msciwa 2012-06-15

a jakie dobre mleczko z niego...

Pozdrawiam cieplutko życząc spokojnego wieczorku..dobranoc..

kukura

kukura 2012-06-15

Spowoduje zakwaszenie sie mleka prawda???

lila08

lila08 2012-06-15

bardzo szybko narasta i jak nie ma komu dać to trzeba wyrzucić...mi zawsze szkoda wyrzucić :)

razdwa3

razdwa3 2012-06-16

Ciekawe...

kukura

kukura 2012-06-16

Szkoda że tak daleko mieszkasz jestem ciekawa czy zakwasił by i kozie mleczko ;D

maxmen

maxmen 2012-06-16

Hahaha...ja nie wyrzucam...rozdaję, a resztę mrożę...hahaha... nadmiar po prostu zjadam i już...:)))
Posolić i tak jak kalafiorka mniam...:)))

maxmen

maxmen 2012-06-16

kukura,
kozie mleko zakwaszone grzybkiem jest jeszcze zdrowsze niż krowie...:)))

atrami

atrami 2012-06-16

tak się tu każdy zachwyca a ja, aż wstyd się przyznać, pierwsze słyszę! :P

aziu1

aziu1 2012-06-17

i co z nim będzie?

jokam

jokam 2012-06-17

o godzinie 14:00 odcedzę powstały kefir i wypijemy go.
pozostały grzybek przepłuczę, zaleję świeżym mlekiem i za 24 godziny nowy, zdrowotny napój powstanie.

secza

secza 2012-06-19

I rozmnaża się:)

dodaj komentarz

kolejne >