~~ ptysie w wersji mini, na jeden raz do buzi;-)
Przetestowałam dwa przepisy na ciasto ptysiowe. Obydwa się sprawdziły. W smaku nie do odróżnienia. Ptyśki są po prostu super!
Pierwszy, to przepis typowo bezglutenowy, więc nie było problemu -https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciastka-ptysiowe/592-przepis-na-ptysie-bezglutenowe
W drugim zmieniłam mąkę pszenną na uniwersalną bezglutenową -
https://www.mojewypieki.com/przepis/profiterolki-z-nadzieniem-advocatowym
Ptysie nadziałam kremem z przepisu drugiego, tylko zamiast advocata dałam mleko;)
Ozdobiłam zygzakami z roztopionej czekolady – u mnie gorzka goplana (są bezglutenowe).
❀ Pozdrawiam Wszystkich serdecznie ❀
elis50 2014-09-21
ale pyszności :):):):) palce lizać :):):) wszystkie bym zjadła ha ha ha :):):) miłego wieczoru Joasiu i dobrej nocy :):):)
laura5 2014-09-26
zycze wszystkim garnkowym przyjaciolom Milego nadchodzacego weekendu ...Pozdrawiamy:)
elis50 2014-09-27
życzę Joanno przeżycia tej ostatniej wrześniowej soboty w uśmiechu i uroczo :):):):):):)
elis50 2014-10-04
niech i u Ciebie tak jak u mnie świeci to piękne październikowe słoneczko i wywołuje radość :):):):):)
(komentarze wyłączone)