• Składniki:
30 dag kapusty pekińskiej
jabłko
cebula
20 dag suszonych śliwek kalifornijskich
3 ząbki czosnku
ćwierć szklanki majonezu
2 łyżki śmietany
natka pietruszki
sok z cytryny
pieprz, sól
• Sposób przygotowania:
Owoce i warzywa umyć, osączyć. Wymieszać majonez ze śmietaną, dodać roztarty czosnek. Kapustę cienko poszatkować, w miarę krojenia dodawać do sosu. Śliwki wydrylować, pokroić w paski. Obrane jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki, przyprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
☺ ŻYCZĘ MIŁEGO WEEKENDU ☺
elis50 2012-04-22
niech słonko Ci świeci i ptaszki śpiewają,
niech te minutki dnia niedzielnego radośnie Joanno Tobie mijają :):):)
laura5 2012-04-22
MiLutKieJ NiEdziELi:)
Wstał już nowy dzień; otwórz oczy i uśmiechnij się;;;;;Pozdrawiamy odwiedzajacych;;
elis50 2012-04-23
pozdrawiam serdecznie Joanno w ten poniedziałkowy wieczór i życzę aby upływał on w miłej atmosferze :):):):)
elis50 2012-04-26
życzę Tobie Joanno tak pięknego czwartku jak jest u mnie, słonko pięknie świeci, ciepełko jest i ptasi śpiew też :):):):)
sunset2 2012-05-27
swietnie przepisy.będę tu chetnie zagladac,pozdrawiam;-)
(komentarze wyłączone)