*MUFFINKI CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ *

*MUFFINKI CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ *

Składniki sypkie:
• 1,5 szklanki maki
• 3/4 szklanki cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody
Wsypać do miski i wymieszać.
Składniki mokre:
• 100g czekolady gorzkiej
• 1 szklanka mleka
• 2 jajka
• 1/2 szklanki oleju
Czekoladę pokruszyć, dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić. Do rozpuszczonej czekolady dodać olej, resztę mleka i jajka. Wymieszać.

Składniki sypkie połączyć z mokrymi. Gotowe ciasto przełożyć do foremek. Piec ok 25 min w temp. 180° C

< można dodać chałwę >

kwiat56

kwiat56 2010-12-13

GALERIA PANI TO PIĘKNO I ZAPACH,POZDRAWIAM

(komentarze wyłączone)