.. niestety nieudaną pianką , " siadła" jak zawsze hahhah
.... sztuki spieniania mleka jeszcze nie posiadłam ;-))))
..... może ktoś mnie nauczy ;-)))
POZDRAWIAM ;-)))
czarsan 2010-09-08
Jeżeli mogę, coś doradzić: mleko musi być ciepłe i tłuste najlepiej 3.2
Pozdrawiam serdecznie
kromis 2010-10-31
a czym spieniasz? Tym "dziobkiem" przy maszynie do kawy czy mikserem lub takim malym mikserkiem?
Ja spieniam zimne mleko prosto z lodowki ( ale np. zaden Wloch takiego nie wezmie, bo mleko musi miec temp. pokojowa ), pol tluste. Pojemniczek z mlekiem podnosze i obnizam tak aby gorace powietrze pod cisnieniem nie "dmuchalo" w jednym miejscu ( wtedy zagotuje sie mleko, a nie spieni ). Potem wlewam do filizanki delikatnie strzepujac tak zeby tylko pianka spadala. No nie wiem, pomoglam?
(komentarze wyłączone)