Uczestnicy Klubu Zdrowia po wysłuchaniu prelekcji wypisywali ankietę, a poczęstunkiem był sok pomidorowo-paprykowy z bazylią, czosnkiem i imbirem...
Promocją była wyciskarka do soków...
Sok wyciśnięty za pomocą sokowirówki ma dość klarowną, rzadką konsystencję. Posiada znacznie niższą zawartość składników odżywczych niż sok uzyskany za pomocą wyciskarki soku. Jest to spowodowane faktem, że sokowirówki nie są wstanie efektywnie wydobyć substancji zawartych wewnątrz komórek roślinnych. Odsączają tylko część soku, pozostawiając resztę w postaci wilgotnego miąższu o dużej objętości.
dodane na fotoforum:
alikam 2011-09-20
ano właśnie...dlatego lepiej zjeść cały owoc niż wypić sok...w owocu jeszcze są włókna z błonnikiem...dlatego moje dzieciaki od najmłodszych lat jadały jabłka, pomidory ze skórką...i nigdy im skórka nie zaszkodziła...
ela51 2011-09-20
Świetna maszyna...pozdrawiam...:)))
gepi12 2011-09-20
No, właśnie szkoda zmarnować pozostałe resztki miąższu warzyw, ja bym je zużyła do sosu pod pieczeń...
(komentarze wyłączone)