Człowiek uczy się całe życie. Od kilku lat nie kupuję chleba tylko piekę sama z zakwasu, nie używam drożdży. Ostatnio przeczytałam ze można piec w formie żaroodpornej albo w garnku żeliwnym z pokrywką. Piecze się ok. 30 min.pod przykryciem a następne 20-25 odkryte. Spróbowałam i wyszedł pyszny, polecam ☺☺☺
jaworr 2016-11-01
Jadziu, to super że pieczesz bo ostatnio słuchałam w radio Katowice Jerzego Ziębę –propagatora zdrowego żywienia oraz naturalnej medycyny, autor bardzo popularnej książki "Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie".
Mówił na temat chleba to przeraża....
Sobota 7.45 oraz wtorek 11.15 i zawsze na stronie audycji Alfabet Jerzego Zięby... to jego programy....:))
antoni3 2016-11-02
Z pewnością smaczny i zdrowy u Ciebie...bardzo lubię wieloziarnisty z piekarni w Kuflandzie:)
lidia23 2016-11-03
widać jak wyrośnięty:)
aż chce się zjeść:))
tak..jak już spróbowałaś domowego to ten ze sklepu na pewno Ci już nie będzie smakował choć piekarnie starają się robić coraz to lepsze wyroby aby pozyskać klienta:)
pozdrawiam Cię serdecznie!
karma 2016-11-13
Też piękę na zakwasie ale nigdy nie póbowałam w ten sposób jaki podałaś .Kiedys spróbuję ale wykorzystam naczynie gliniane ,też może okazać się dobrym pomysłem :)
Pozdrawiam.