- zrobiłam sos grzybowy z grzybów suszonych
- rybę mrożoną z małą ilością lodu lekko rozmroziłam (wypłynęło tylko kilka kropelek wody)
- włożyłam do gotującego się sosu
- zmniejszyłam gaz i gotowałam kilka minut
Mniej smrodku ze smażenia no i mniej sprzątania.
Przepis dostałam od mojej córki.
dodane na fotoforum:
lucilla 2020-09-01
Apetycznie wygląda, a co to za ryba ?
zizik1 2020-09-01
Tak , niestety to jest taki mankament ze smażeniem ryb , cała chałupa pachnie za rybą. Niektórzy tego nie znoszą . Ja moje ryby smażę w kotłowni , więc mieszkanie nie ucierpi :)
babcia1 2020-09-01
o kurcze super sposób!!
niusia1 2020-09-01
robię podobnie tzn, np rybę + sól i pieprz ( bez panierki) kładę na roztopione masło na to dodaję surowe warzywa tzn głównie seler,por i marchew,zielenina i to razem duszę pod przykryciem- wytworzy się pyszny,aromatyczny sosik; a co smażenia ryb,naleśników,placków ziemniaczanych czy gotowania kapusty i innych "smrodów" mam pomieszczenie w piwnicy i tam to robię- góra nie ucierpi na przykrych zapachach
zizik1 2020-09-02
niusia no to są takie dwa ludzie Ty i ja , gdzie nie smrodzimy w domu hahaha
zizik1 2020-09-02
Ale co jeszcze chcę dodać , lubię tradycyjną rybę taką posoloną i smażoną na oleju ,czy maśle i to w bułce tartej. Czyli zwykły stary, prosty przepis. Tak po prostu lubię :))))))))