STEK WOŁOWY
Plędwicę wołowa wyjąć z lodówki na minimum 10 minut przed smażeniem. Obsypać solą oraz pieprzem, wysmarować olejem. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię z grubym dnem i smażyć filet przez 4 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 4 minuty, aby uzyskać średnio wysmażony stek (różowe mięso w środku). Aby mięso było dobrze wysmażone, steka smażyć po 5 minut z każdej strony.
Mięso zdjąć z patelni, ułożyć na talerzu i odczekać 2 - 3 minuty przed podaniem. Na 1 minutę przed podaniem, na steku ułożyć 1 łyżkę masła. .
MARCHEW ZASMAZNA
marchewke kupuje zawsze mrozona i te malutkie marcheweczki i marchew w kostke i robie ja tak
Gotuje marchew(woda powinna przykryc marchew nie wiecej) w osolonej wodzie z dodatkiem łyzeczki cukru i kawalkiem masła jak woda sie wygotuje to i marchew jest juz mięka wtedy robie zasmazke z 1 łyzki masła z mąka lub bułka tartą i przyrumienioną zasmażkę wlewam do marchewki i gotowe
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Kapuste pokroic drobno i wymieszać z łyżką majonezu z roztartym 1 ząbkiem czosnku
NIE PRZYPRAWIAC NICZYM tylko wymieszac
dodane na fotoforum: