Przygotowanie Lemangu

Przygotowanie Lemangu

https://www.youtube.com/watch?v=DXrplpn-GOo
Ryż prażony w bambusach to potrawa zwana na Borneo „Lemang”. Do napełnionych ryżem rur bambusowych dolewa się mleko kokosowe, rury zamyka się liśćmi bananowca i praży nad ogniem. Plemię Iban (łowcy głów wywodzą się z tego plemienia) mieszkające na Borneo przygotowuje Lemang z okazji święta odpowiednika naszych dożynek. Ryż jest trochę rozciapciany ale smakuje.

gigos7

gigos7 2018-08-01

Ciekawe przygotowanie potrawy .
Pozdrawiamy serdecznie :)

ma1go

ma1go 2018-08-02

rozciapciany.... :))))))
może powinni spróbować mniej tego mleka dawać ;)))

wigor12

wigor12 2018-08-02

To nic, że mamałyga, ale na BORNEO!!!

ewjo66

ewjo66 2018-08-02

przypuszczam, że by mi smakowało...

czrnula

czrnula 2018-08-02

Miłego wieczoru,pozdrawiam... :))

satsuma

satsuma 2018-08-02

Ciekawie przygotowany posiłek.

ktosia

ktosia 2018-08-02

Moje pierwsze skojarzenie to mrówcze jaja
Ciekawa technika, nie słyszałam nawet ze tak można.

tala06

tala06 2018-08-02

Rozciapany ryż najpyszniejszy

wigor12

wigor12 2018-08-02

Żadnego ludzkiego mięska w tym ryży nie dodają??? I gdzie ta egzotyka???

dzidka

dzidka 2018-08-03

Och, jak dużo ciekawych rzeczy jest w tej galerii ...... i pięknych zdjęć, pozdrawiam :)

temidaa

temidaa 2018-08-06

Czego to ludzie,,,nie wymyślą:-)
Ciekawie przygotowane danie:-)

dalia22

dalia22 2018-08-07

mleko kokosowe jak najbardziej , do wszystkiego dodaję :)

dodaj komentarz

kolejne >