Nic innego jak murzynek polaczony z sernikiem.Bardzo smaczne wilgotne ciasto.
Ciasto ciemne:
-3/4 kost.margaryny
-1 szkl.cukru
-1 cuk. wanil.
-2,5lyz. kakao
-0,5szkl. wody
-0,5 szkl. maki ziem.
-4 jajka
-1,5 szkl. maki
-2 lyz. pr. do piecz.
Wode,margaryne,cukry,kakao wlozyc do garnka i gotowac okolo 10 min.pozniej mase wystudzic i odlac troszke do szklanki na polewe.Do reszty masy dodac zoltka i obie przesiane maki z proszkiem do pieczenia,wymieszac.Ubic piane z bialek i tez polaczyc z ciastem.Piec 45 min.
SER:
-0,70kil. sera
-4-5 jaj
-1 szkl. cukru(wg.wlasnego smaku)
-0,5 kost. margaryny
-1 budyn smietankowy
-1 lyz. pr. do piecz.
Przekrecic ser dwukrotnie,dodac zoltka,cukier,budyn,margaryne,proszek caly czas ucierajac.Na koniec dodac ubita piane z bialek i dokladnie wymieszac.
Wylozyc na blaszke 3/4 ciasta ciemnego, na to lyzka klasc ser zaczynajac od brzegu blaszki raz przy razie.Na ser wylozyc rowniez lyzka reszte ciasta.Piec 45-50 min.
Rozpuscic pol czekolady i polaczyc z polewa ze szlanki,posmarowac ciasto i posypac wiorkami kokosowymi.
dodane na fotoforum:
hulabula 2009-12-10
...słyszałam o tym pysznym ciastku jednak nie miałam okazji aby je wykonac.... pozwoliłam sobie na pobranie przepisu:))
ulcia34 2010-01-07
pyszne ciacho polecam każdemu!!!
lukaszo 2011-05-08
TEZ TAKIE PIEKE ,,,,TYLKO BEZ MAKI ZIEMNIACZANEJ,,,TERAZ SPROBOJE TWOJ PRZEPIS,,,
efrem 2012-02-16
Moje ulubione, w Twoim wykonaniu, mistrzostwo:)