podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem
wg. przepisu mój przepis z marca
Dla zainteresowanych przepis
Gołąbki z piersią kurczaka
podwójna pierś z kurczaka
4 duże liście kapusty włoskiej
25 dkg pieczarek
2 średnie marchewki
cebula
1/2 litr bulionu grzybowego
wegeta
koperek
olej,sól,pieprz
Liście kapusty włożyć na 3 -5 minut do wrzątku,ostudzić ściąć grube nerwy
Filety pokroić na 4 części,lekko rozbić oprószyć wegetą i odstawić na 30 minut.
Cebulkę pokroić w kostkę,podsmażyć na łyżce oleju wraz z drobno pokrojonymi pieczarkami.
Marchewki pokroić w kostkę i ugotować na półtwardo.
Pieczarki z cebulką wymieszać z ugotowaną marchewką ,dodać koperek doprawić solą i pieprzem .
Porcje farszu ułożyć na filecie zwinąć w rulon a następnie zwinąć w liść kapusty.
Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,podlać bulionem,wstawić do piekarnika na 60 minut
dodane na fotoforum:
wiktorki 2010-03-03
Ale smakowitości...........................
stasia8 2010-03-03
Bardzo ciekawy pomysł zwykle przygotowywałam je z ryżem i mięsem albo z kaszą...
Pozdrawiam...smacznego:))
renis1 2010-03-03
Smacznie wyglądaja ...Miłego popołudnia życzę:))
kolombo 2010-03-03
Witam i pozdrawiam <><><>
U mnie snieżek prószy <><><>
Ciepłego popołudnia życzę <><><>
tyija 2010-03-03
http://www.garnek.pl/tyija/8926835/to-dla-moich-ulubionych
Słonecznego dnia;-)))
vesper5 2010-03-03
...fajny przepis..:)...trzeba będzie wypróbować :)
luanka 2010-03-03
niam, mniam
" Każda radość, którą
niesiemy innym ,
zawsze do nas powróci ..."
Serdecznie pozdrawiam :)
malczer 2010-03-03
Miłego dnia.....cmok...cmok...cmok
a buziaki łobuziaki otrzymujesz ode mnie.....
aby było Ci przyjemnie.......pozdrawiam :)
jania81 2010-03-03
ale super to wygląda:)) zawsze to coś innego... i musi być pyszne:)) miłego popołudnia Halinko;))
wiadoma 2010-03-03
Ale narobiłaś smaku Halinko ...
Na pewno są przepyszne :-)))