CIASTO ELI
ciasto
2 szklanki mąki ,
3 łyżeczki proszku do pieczenia ,
1/2 szklanki cukru ,
2 łyżki śmietany ,
1/2 kostki margaryny ,
2 żółtka ,
masa 1
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe z cukrem
masa 2
2 zoltka
cukier waniliowy
1/2 szklankicukru
1/2 kostki margaryny
2 kostki sera twarogowego po 25 dag
budyn waniliowy
zagnieść ciasto i wyłożyć nim blaszkę .Odstawiamy i szykujemy budyń - 3 budynie czekoladowe z cukrem ugotować w 1 litrze mleka , Gorący budyń wylac na surowe ciasto , odstawic do zastygniecia , na to szykujemy masę serową - 2 żółtka , cukier waniliowy , 1/2 szklanki cukru utrzeć , dodac 1/2 kostki margaryny i ucierać dalej , dodajemy 2 kostki sera i jeden budyń waniliowy w proszku , mieszamy masę .Masę wylać na zimny budyń .Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godz w 180 c.
dodane na fotoforum:
atram 2009-02-16
Witam ;))) Pyszne to ciacho , bo moja mama je piecze i masz ten przepis od niej ;))) Pozdrawiam
pipi96 2009-02-24
wczoraj zobaczyłam przepis a dziś zrobiłam ciacho.pychotkaaaaaaa dzięki za ten wspaniały przepis ;-D