farsz zrobiony z podanego niżej przepisu jest smaczny, ale zalecam już go nie solić, bo słony jest już serek feta...
zamiast czarnuszki na posypkę dałam łuskany sezam, bo akurat miałam pod ręką...
z uwag technicznych:
w rolce ciasta akurat tej firmy jest 7 płatów i pokroiłam je po swojemu...na cztery części...żeby wyszły podzielne jak bułki...
burki układałam po 3 warstwy...wyszło 10 sztuk...8 sztuk po 3 warstwy...2 sztuki mają 2 warstwy...żeby pasowało...
https://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/cukinia-z-serem-feta-w-ciescie-filo-kabakli-ve-beyaz-peynirli-tepsi-boregi
polecam...burki są smaczne nawet na drugi dzień...ciasto filo szybko nie wilgotnieje...można je odgrzewać w mikrofali...albo jeść zimne...
podaję jeszcze jeden link, bo są ciekawe przykładu farszu...no i bardziej fachowe porady na ten temat :-)
https://wypiekibeaty.com.pl/burek-przepis-idealny/
jazkra 2016-07-11
Wykonawstwo ( że tak powiem ) nie jest moją specjalnością , ale widząc takie pyszności może bym się czasem przełamała :)))
Tylko z drugiej strony ; trening czyni mistrza :)
jaworr 2016-07-11
Zachęcasz, pokazujesz, dzielisz się z przepisem... jesteś fajna dziewczyna...:)
Miłego wieczoru życzę..:)
janowa 2016-07-11
Nie ma sprawy,piekę. Lubię wszystko z piekarnika...
babcia1 2016-07-12
Pięknie wygląda i smakowicie!!
katka12 2016-07-12
re: nie wiem, muszę zapytać brata.Pewnie od paluszków "Lajkonik":)
katka12 2016-07-12
re: był pyszny...tort bezowy jadłam już z owocem granatu, ten chyba z papają..i karmelem na pewno .pycha