beer chicken... :-)

beer chicken... :-)

po kąpieli w pikantnej marynacie wysyłam go do solarium...

takiego kuraka robię dość często...jest smaczny, dobrze przepieczony ...no i w zasadzie *urzęduje* w piekarniku bez mojego czynnego doglądania...
nie potrzeba stojaka, rusztu czy innych dynksów, bo nasadzamy go na butelkę z piwem...

potrzebne są...
* kurczak
* butelka piwa (zmywamy naklejkę z butelki !)
* przyprawy

jak zwykle obowiązuje zasada - 1kg mięsa = 1 h pieczenia


fot. by Bart ( bo miałam brudne łapy)

ewaeu

ewaeu 2015-11-02

nigdy jakoś nie robiłam na butelce....podlewany piwem owszem....muszę spróbować....:):)

hasedi

hasedi 2015-11-04

prezentuje się ...ok ..:))

tebojan

tebojan 2015-11-25

Mój przysmak. Jak doktor nie widzi...

dodaj komentarz

kolejne >