KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI I SOS CHRZANOWY DO PASZTETU

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI I SOS CHRZANOWY DO PASZTETU

PRZEPIS :50 g masla
4 srednie czerwone cebule (cienko pokrojone)
1/4 szklanki cukru
3/4 szklanki czerwonego wina
1/4 szklanki porto
1/4 szklanki octu z czerwonego wina
Na duzej patelni roztapiamy maslo,smazymy cebule z cukrem przez okolo20 min.Wlewamy wino,porto,ocet i calosc gotujemy.Po zagotowaniu zmniejszamy plomien i dusimy bez przykrycia przez okolo 30 min.,az zgestnieje.
Przed podaniem kroimy pasztet w plastry i podajemy z ciepla konfitura.
PRZEPIS NA SOS CHRZANOWY Z JAJEM.
180 g chrzanu
jajko
3 lyzki smietany
2 lyzki majonezu
sol ,pieprz.
Swiezy lub ze sloiczka chrzan polaczyc z posiekanym jajkiem na twardo,smietana lub majonezem.Przyprawic sola i pieprzem. Ten przepis pochodzi z programu Ewa gotuje.

dodane na fotoforum:

alka10

alka10 2013-03-31

W dzień Bożego Zmartwychwstania
radość wszystkich nas ogarnia,
weselmy się wszyscy nawzajem,
niech świat będzie dla nas rajem.

Wesołego Alleluja !!!

dodaj komentarz

kolejne >