Smardz grzyb chroniony

Smardz grzyb chroniony

W Polsce smardze zaliczają się do najbardziej wykwintnych składników potraw. Ich miejsce w kulinarnej hierarchii dodatków znajduje się na samym szczycie. We francuskiej kuchni jednemu tylko grzybowi smardz ustępuje - trufli. Smardz był kiedyś w Polsce pospolitym gatunkiem grzyba, ale dziś jest rzadko spotykany i w dodatku objęty ochroną. Można go jeszcze spotkać - częściej jednak w przydomowym ogródku niż w lesie.

Czytaj więcej na:
https://deluxe.trojmiasto.pl/Smardz-luksusowy-dodatek-w-kuchni-n58988.html#tri

dodane na fotoforum:

hled45

hled45 2014-04-28

Ładnie go sfotografowałaś......czy jest jadalny ?

eewaa55

eewaa55 2014-04-28

Elegancki osobnik...dla mnie tylko do podziwiania:)))

alma65

alma65 2014-04-28

O, bardzo ciekawy osobnik:))) Pozdrawiam:)

puszek

puszek 2014-04-29

niezwykły kształt

kazia53

kazia53 2014-04-29

Piękny! efektownie pokazany

krecik8

krecik8 2014-04-29

świetna fotka..,

dodaj komentarz

kolejne >