Ciasto
MARGARYNA
20 DAG CUKRU PUDRU-SZKLANKA
40 DAG MĄKI-3,5 SZKLANKI
3 JAJKA
2 ŁYŻECZKI PROSZKU
SKÓRKA OTARTA Z 3 POMARAŃCZY
Zagnieść ciasto i upiec 3 placki po kilkanaście minut każdy w blasze 25/36 cm.
MASA
SOK Z 3 POMARAŃCZY-SZKLANKA
1/2 L WODY
1/2 SZKLANKI CUKRU
2 ŻÓŁTKA
ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
KISIEL POMARAŃCZOWY NA 0,75 L WODY
Zagotować wodę z cukrem.W soku zmieszać żółtka,mąkę i kisiel.Wlać do gotującej wody,chwilę pogotować.Gorącą masą przełożyć placki.Na wierzch wylać 1,5 czekolady rozpuszczonej z 7 łyżkami mleka.Posypać wiórkami lub płatkami migdałowymi.Ciasto jest najlepsze na 2-3 dzień.Doskonale pasuje na święta Bożego Narodzenia.Smacznego.
dodane na fotoforum: