Ryba w sosie słodko kwaśnym po grecku

Ryba w sosie słodko kwaśnym po grecku

Ryba panga lub inna 30 dag
Seler ½ szt
Marchew 2 szt duże
Sos słodko kwaśny łowicz
Cebula 1 szt
Olej
Sok z cytryny
Wegeta
Papryka ostra
Pieprz
Jajko
Tarta bułka

Rybę posypać wegetą i pieprzem, odstawić na godziną. Następnie odsączyć, pokroić na mniejsze części, obtoczyć w jajku i tartej bułce i usmażyć na oleju. Następnie pokroić cebulę w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać starte warzywa – selera i marchew razem dusić, podlewając wodą. Przyprawić do smaku, dodać sok z cytryny. Na końcu wlać sos słodko kwaśny i razem wymieszać. Podgrzewać jeszcze przez kilka minut. Rybę ułożyć na szklanym półmisku, na wierzch warzywa z sosem winiary. Udekorować. Podawać na ciepło lub na zimno. Pycha !