Przepis podaję :
1 1\2 kg kabaczka ,
50 dag cebuli
4 pomidory
3 papryki
drobno pokroić i posolić 2 łyżkami soli i zostawić na 1 godz ..
Potem dać na kuchnię i gotować ok .30 min ..Zmiksować i dodać:
25 dag cukru
1 szkl octu.
łyzka pieprzu czarnego mielonego
łyżeczka curry
łyżeczka chili
łyżeczka ostrej papryki ,choć można jej nie dawać ..
Do tego wlać 300g przecieru pomidorowego i jeszcze raz wszystko zmiksować i zagotować ..Dać do słoików i pasteryzować ok.10 min ..
Jeśli ktoś nie lubi pikantnie to proszę dać mniej chili ,papryki i pieprzu ,a soli do smaku ..
barwa08 2012-08-10
Aleś narobiła!!! Ja będę za tydzień robiła ketchup z węgierek,będzie ich zatrzęsienie!!pozdrawiam..
halik 2012-08-10
Pyszności ... pewnie mocno pikantny ... ale nic to ... dzieki za przepis :) robiłam,ale bez kabaczka ... dzięki Tobie Elu w tym roku dodam ! :):)
(komentarze wyłączone)