Tym razem pszenno-żytni
i już tylko dupka została ,ze świeżym masełkiem poszedł w mig!!!
Chleb
pół litra wody ciepłej
450g mąki pszennej razowej
220g mąki żytniej
40g drożdzy
łyżka soli
łyżeczka cukru
łyżka oleju
W wodzie rozpuścić drożdze dodać sól,cukier ,olej i mąki pozostawić do wyrośnięcia.Przełożyć wyrośnięte ciasto do foremki wysmarowanej masłem i oprószonej otrębami i znów pzostawić do wyrośnięcia.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200-220 st i piec przez 60 min.Ja dodałam do ciasta słonecznik.
danka1 2013-01-15
Coś pysznego
ewulka1 2013-01-16
O muszę taki zrobić...To coś dla mnie....:)
maniek1 2013-01-16
Miłego wieczorka - Pa do rana:)
۩ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ►↓ Misiu ↓ dla Ciebie ↓◄Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ۩
http://angelsms.pl/misiek/138168.html
danka1 2013-01-16
Cieplutko pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.