dytka36 2012-08-13
Obcinam butelkę i wyjmuje,przekładam resztę do pojemnika zalewam kwasem ,zamykam i do lodówki!!Mogą tak stać bardzo długo choć u mnie raczej krótkoooo :-)Ogórki z tych flaszek są twardziutkie i aromatyczne,jeszcze nigdy mi się nie zepsuły nigdy nie były kapcie!!! Co najważniejsze:BARDZO SZYBKO się je kisi !!Oszczędzam sobie roboty i bałaganu,który jest zawsze podczas kiszenia ogórków!!!
pablo70 2012-08-13
Bardzo ładnie wyglądają.
))
gosku 2012-08-13
...tego co mi tutaj brakuje w Danii... to wlasnie ogorkow kiszonych !!!
gosku 2012-08-13
re. jak by to bylo mozliwe ...ale to za daleko hii...
jednak dzieki za ...dobre serducho...
gosku 2012-08-13
re. juz jestes...
eliszka 2012-08-14
jadłam kiedyś tak robione ogórki na Pomorzu..były świetne..jednak osobiście preferuje szklane naczynia ,plastik mnie przeraża:(
stasia8 2012-08-16
Teraz bardzo często kiszą w ten sposób...ja zostaję przy słoikach ale tylko ze względu na to że na naszą rodzinę to zdecydowanie za duży pojemnik...
dytka36 2012-08-16
W szkiełkach też Stasiu zakisiłam,te jednak kisi się zdecydowanie szybciej a i z przechowaniem nie ma problemu !!!W pojemniki i do lodówki.U mnie lubią zupę ogórkową wiec nigdy za długo nie leżą!!!