[30854330]

Jak pisał XVIII-wieczny znawca dobrej kuchni, historyk i ksiądz Jędrzej Kitowicz, pączki „powinny mieć jasną obwódkę i być tak lekkie, że wiatr może je zdmuchnąć z talerza”, zaś po naciśnięciu muszą wrócić do tego samego rozmiaru.

siestala

siestala 2016-02-04

nie wiem, co by powiedział ksiądz Kitowicz o tym pączku- ja bym nic nie mówiła tylko wdmuchnęła go otworem gębowym! :o)))) w locie!!!
slodkich przyjemności dzisiejszego czwartku :o)

henry

henry 2016-02-04

to skąd tyle w nich kalorii?

mondia

mondia 2016-02-04

Smacznego pączka i miłego popołudnia :))

pantoja

pantoja 2016-02-04

Moja Mama piekła najpyszniejsze i zawsze z takim uśmiechem (obrączką). Nadziewane konfiturą wiśniową. Nawet czerstwe były smaczne (ja wolałam czerstwe do kakao:)
Pączków teraz nie smażę, za mało nas, ich zawsze trzeba dużo upiec...:)

davie

davie 2016-02-04

Ten pączuś spełnia wszystkie wymagania
ks. Kitowicza, wygląda wspaniale.

halka

halka 2016-02-04

Ja Tobie życzę dziś smacznego,
zjedz pączka chociażby jednego.:)
http://animatedgif.biz/mpeg-creation2/temp/2f1uc8m6ap60gb8md92lffr5h1/indexweb.htm


U mnie dzień pączka jest dopiero we wtorek,przed Popielcem.

reni1

reni1 2016-02-04

smacznego..

katka12

katka12 2016-02-04

mojego wiatr by nie zdmuchnął..no chyba, że sam puder:)

iwatoja

iwatoja 2016-02-04

Moje pączki raczej nie mają białej obwódki ale też są lekkie a po naciśnięciu wracają do pierwotnego kształtu.
Pozdrawiam i apetycznej reszty dnia życzę:)))

anhan

anhan 2016-02-04

Idealny:)

krycha2

krycha2 2016-02-04

Moja babcia i mama takie pączki piekły...z obwódka i konfiturą wiśniową lub różaną...

oya04

oya04 2016-02-04

Smacznie wyglada !

luko40

luko40 2016-02-04

Jak już,to wolę z lukrem :)

fantazi

fantazi 2016-02-05

Pycha :)
Serdeczne pozdrowienia posyłam :)))

isia222

isia222 2016-02-09

pycha , pycha

oliwkaa

oliwkaa 2016-02-13

czyli pączek gąbka ;0)))

dodaj komentarz

kolejne >