bułki cynamonowe wg aleex

bułki cynamonowe wg aleex

50 dag mąki
1 łyżeczka soli
14 g drożdży
75 g cukru
50 g miękkiego masła
225 ml mleka
1 jajko
- wyrobić elastyczne ciasto
Nadzienie:
25 g roztopionego masła
2 łyżki cukru
75 g żurawiny/rodzynek
25 skórki pomarańczowej
(dałam zamiast bakali cynamon)

Glazura:
40 g cukru
4 łyżki wody

Wyrosnięte ciasto rozwałkować w kwadrat 30/30 cm. Posmarować roztopionym masłem, posypac ukrem i posypać bakaliami/cynaminem.
Zwinąć w roladę. Pokroić na 12 części. Ułożyc na blasze. Zostawić do wyrośnięcia.
temp. 200st.?25 min.

Glazura: cukier z wodą gotować ok. 2 min. Posmarować upieczone bułki.
Smacznego!

mikunia

mikunia 2013-06-26

Mniammm ...ale pysznie wyglądają:)

lanta21

lanta21 2018-07-18

super

dodaj komentarz

kolejne >