Zupa gulaszowa z wolowiny  z papryka i zacierkami:-)

Zupa gulaszowa z wolowiny z papryka i zacierkami:-)

Sezon na rozgrzewajace zupy jesienne uwazam za otwarty:-)

Zacierki...
1 jajko
4 lyzki maki
Sol

Polaczyc jajko z maka , posolic, wyrobic ciasto, odrywac kawaleczki ciasta palcami, formowac waleczki, palce zanurzac w mace zeby ciaso sie nie przyklejalo, wrzucac do gulaszu, zupy , mleka itd,gotowac do wyplyniecia kluseczek na wierzch.

izolek

izolek 2015-09-29

Z zacierkami...rewelka!
Zacierki oczywiście gotujesz osobno?

choco13

choco13 2015-09-29

Razem:-)

mattik

mattik 2015-09-29

pozdrawiam cieplutko wieczorkiem :)

anet12

anet12 2015-09-29

Pyszota moi lubią z knedlem czeskim:-)

dodaj komentarz

kolejne >